Sådan vælger du den rette søjleboremaskine for dig

Når det kommer til en søjleboremaskine, så er den uundværlig for mange, da den kan løse en del forskellige opgaver på fornemmeste vis. Har du allerede styr på de mange fordele, der er ved en søjleboremaskine? Så er du højst sandsynligt på udkig efter en, der passer til dine behov. 

Der findes et væld af søjleboremaskiner på markedet, hvorfor det kan være svært at få et overblik over, hvilken model der er den rette for dig. Læs med videre her, så du kan vælge den helt rigtige søjleboremaskine for dig. 

Kig efter modellens styrke og kapacitet

Søjleboremaskiner har vidt forskellige størrelser, styrke og kapacitet. Du bør derfor få styr på, hvilke opgaver du skal bruge din boremaskine til. Du skal ligeledes have et overblik over, hvilke materialer boremaskinen skal kunne klare, samt hvor store emnerne er. 

Når du ved alt dette, kan du bedre vurdere, hvor stor en størrelse søjleboremaskine du har brug for. Det samme gør sig gældende, når det kommer til boremaskinens styrke og kapacitet. 

Hastigheden har også en stor betydning for dit valg

Når det kommer til en søjleboremaskines hastighed, så har hastigheden betydning i forhold til det materiale, som maskinen skal arbejde i. Har du planer om at skulle arbejde i træ, bør maskinen have en høj hastighed.

Det er godt med en høj hastighed, fordi træ er blødt og derfor kan klare høje omdrejninger uden, at det bliver ødelagt. Du har brug for en søjleboremaskine med en lav hastighed, hvis den skal bruges til metal, glas og keramik.