Husk at holde afstand ude i trafikken

Har du lagt mærke til, at der er nogle bilister, der helt har glemt, hvordan reglerne er for at holde afstand ude i trafikken? Eller måske vil du bare gerne have det opfrisket således, at du altid holder den korrekte afstand i din bil. Uanset om du ejer din bil, eller om du har benyttet dig af privatleasing, så kan du læse med her om, hvordan du skal holde afstand til andre biler. 

Jo højere fart, desto større afstand

Hvor stor afstanden til en forankørende bil skal være afhænger af, hvor hurtigt du kører. Jo hurtigere du kører, desto længere bliver din standselængde. Du skal altid have en afstand til den forankørende bil, så du kan nå at bremse, hvis bilen foran dig lige pludseligt sætter farten markant ned eller bremser hårdt op. Holder du ikke den rette afstand, kan du risikere at køre ind i den forankørende bil, og det er dig, der får skylden. 

Mindst to sekunder er en god huskeregel

For at vide om du holder den rette afstand til en anden bil, kan du benytte dig af to sekunders reglen. Du skal altså sørge for, at der er to sekunder mellem dig og den anden bil. 

Du kan tjekke, om der er to sekunder mellem din og den anden bil på følgende måde:

  • Når den forankørende bil kører forbi en kantpæl eller et skilt, skal du starte med at tælle langsomt ved at sige enogtyve, toogtyve. Det burde tage to sekunder at sige dette
  • Du skal have talt færdigt, før du selv kører forbi punktet
  • Får du ikke talt færdigt, skal du øge afstanden