Gør din bil børnesikker

Har du lige købt din første bil, fordi du har brug for et transportmiddel til dig og din familie? Så er det vigtigt, at dine børn sidder sikkert på bagsædet uanset, om der er tale om en brugt elbil eller en anden form for bil. 

Sådan skal dine børn sidde i bilen

Dine børn er med garanti det dyrebareste, du har. Det er derfor vigtigt, at de sidder sikkert i bilen, når I er ude at køre. Ifølge loven skal børn, der er under 135 centimeter, sidde i godkendt sikkerhedsudstyr. Falder dine børn ind under denne kategori, er det altså en væsentlig del af deres sikkerhed, at de sidder korrekt fastspændt i en autostol eller på en selepude.

Børnene skal altid sidde fastspændt lige meget, om der er tale om en lang køretur eller en kort køretur. Du kan nemlig ikke forudsige, hvornår uheldet er ude. Derudover skal du sikre dig, at selerne sidder på bedste vis ud over børnenes tøj, og at de er klikket ordentligt.

For at finde autostole og selepuder, der er så sikre som muligt, bør du tage et kig på flere test af autostole og selepuder. Derved kan du finde frem til den sikreste autostol eller selepude på markedet for dine børn. 

Skal dit barn ikke længere sidde på en selepude med nakkestøtte, bør du selv sætte en nakkestøtte på sædet. Du bør ikke vælge en såkaldt nakkepude som støtte, da den ikke holder dit barns hoved ordentligt på plads, hvis det falder i søvn. Det er en langt bedre løsning at vælge en nakkestøtte, der fastmonteres på sædet.