Skal jeg kontakte en psykoterapeut eller en psykolog?

For mange er det svært at erkende, at de har brug for professionel hjælp. Men hvis du har besluttet, at det nu er blevet tid til at få hjælp til det, du går og grubler over, har du flere muligheder. Det kan derfor blive endnu mere forvirrende efterfølgende. For skal du vælge at kontakte en psykoterapeut eller en psykolog? Læs med videre her og lær mere om psykoterapeuter og psykologer.

Hvad er en psykoterapeut?

Hvad er en psykoterapeut så for noget? En psykoterapeut har taget en uddannelse på fire år. Dog er det ikke en beskyttet titel, hvorfor du altid bør undersøge, om den pågældende psykoterapeut er medlem af Dansk Psykoterapeutforening. 

Psykoterapeuter hjælper hovedsageligt via samtaleterapi med problematikker, der spænder fra alt lige fra stress til depression, angst, sorg m.m. En psykoterapeut er ikke uddannet til at kunne behandle alvorlige psykiske lidelser og sygdom. De må heller ikke stille kliniske diagnoser, hvilket ligeledes er værd at være opmærksom på.

Hvad er en psykolog?

En psykolog er uddannet på universitetet og er med til at udrede for diagnoser. Dog må en psykolog ikke give medicin. Psykologer hjælper både psykisk syge mennesker og raske mennesker. Der er rigtig mange, som vælger at gøre brug af en psykolog selvom, at de ikke lider af en psykisk sygdom. 

Hvis du føler, at du har brug for professionel hjælp fra en psykolog, findes der et væld af valgmuligheder. Bor du i nærheden af København, så bør du vælge en psykolog i dit nærområde. Find psykolog København her.